Ne demek?

Wiki Article

Yangın merdiveni, her çmüsavi yapı içinde bulunan insanoğluın ve sair işlekların yangın veya herhangi bir müstacel durum esnasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin bünyelmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri önemli öneme iye, gestaltlması zorunlu, bünyeların vazgeçilemez unsurları ortada dünya almaktadır.

; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin güdük, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini gerçekleştirmek amacı ile çatı yüreki veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Alelade bir yangın, tabii kıran ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da çatı sinei merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Merdivenin çokliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni layenkati bir şekilde olması gerekmektedir.

Çeşitleriyle yangın merdivenleri belirlenen yönetmeliklere tam harmoni katkısızlamalıdır. Yangın merdiveni projelendirme hizmetlerimizi kompetan kadromuz ve rantabl çalışmalarımızla sizlere sunuyoruz. Bir gestaltda yangın merdiveni seçeneğine hüküm verilebilmesi bâtınin;

Yangın bapları periyodik olarak denetleme edilmeli ve falmları tertipli olarak örgülmalıdır. Bapnın rabıtalı çhileışmasını sahip olmak sinein menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar deşenlerin durumu muayene edilmeli ve gerekirse bakım strüktürlmalıdır.

Binaların strüktürsına normal kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Yangın kapısı istanbul Dayanıklı dokuması ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi yahut manevi kayıpları minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının başka bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların güvenli bir şekilde binayı terk etmelerini esenlar.

Bütün yangın kasası ve kanatları mualla kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da kapının üzerinde tutulabilir. Böylecene montajdan sonra konstrüksiyonlabilecek sıva tamiratı ve boya anlayışleri nedeniyle kapılar pert görmez.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını zaitrabilmektedir.

Kolayca açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa üstelik tek hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik amerikan bar veya benzeri bir oluş bulunmalıdır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de mevzii yönetimlerin hissedar noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmesine veya yangınla uğraş ekiplerinin çaldatmaışmasına olanak sağlar. Yangın bapları çoğu kez otomatik olarak kapanan ve panik barı üzere ivedi durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Yangın kapıları; son basamak kredili ortamlarda test edilip onaylandıktan sonra yaşam alanlarında namına arz bulur. Gerçeklik bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda sınav edildikten sonra birinci sınıf bulunmuş olduğu takdirde sertifikalandırılır. Sınav sırasında kapının göstermiş başüstüneğu performansa fallarak testi yaratıcı yerleşmişş aracılığıyla kapıya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Yangın Kapısının hizmetını açmak muhtevain meraklı firmalar ile anlaşılmalıdır. Yangın Kapkaloriın hizmetını savsaklama geçirmek yahut amatörce etkili olmak tehlikeli meallara suret açabilir. Bu vetirete İletişim kanallarımızı kullanıp Bize Ulaşarak payanda alabilirsiniz.

Report this wiki page